Autovakanties naar Frankrijk en Italië

Redactie - 10 januari 2015

Autovakanties naar Frankrijk en Italië

Redactie - 10 januari 2015

Autovakanties zijn erg geliefd bij ons Nederlanders. In de zomer gaan lange slingers auto’s richting de Franse kust of Italiaanse stranden. Wat maakt deze landen zo geliefd voor een vakantie met de auto? Wij hebben een aantal heerlijke vakantiegebieden op een rijtje gezet die met de auto prima te bereiken zijn.

Languedoc-Roussillon

Autovakanties - Languedoc-RoussillonGelegen aan de Pyreneeën met zandstranden en rivieren, is Languedoc-Roussillon een heerlijke vakantiebestemming voor de zomer met de kids. Je kunt hier kanoën en raften, wijnproeven, fietsen, cultuur proeven in de vele pittoreske dorpjes en naar zee. Een leuke camping is Yelloh Village le Brasilia, gelegen in Canet-en-Roussillon.

Bretagne

Autovakanties - BretagneVoor de kust van Bretagne vind je meer dan 300 schiereilanden, waarvan je een aantal kunt bezoeken. Het is leuk om door de schattige kustdorpjes heen te struinen en daar de Franse cultuur op te snuiven. Maak een wandeling door het mooie bosgebied Les Gorges du Corong of bezoek het hart van Bretagne: Lac de Guerlédan. Een mooie camping in Bretagne is Camping les Deux Fontaines.

Aquitaine

Autovakanties - AquitaineAquitaine is een gebied waar heel veel te zien is. Zo vind je hier een zeldzame vuurtoren die bekend staat als historisch monument. In Bordeaux wordt in het klein de Franse geschiedenis weergeven en de kust van Aquitaine is op steenworp afstand. Ook kun je hier de paalhutjes van het Ile aux Oiseaux bewonderen. Deze huisjes staan op palen in de zee en zijn samen met het natuurreservaat niet te missen bij een bezoekje aan Aquitaine. Kamperen doe je bijvoorbeeld bij  Camping Les Peneyrals.

Bekijk hier het volledige aanbod van campings in Frankrijk >>

Toscane

Autovakanties - ToscaneItaliaanse romantiek, dat vind je in Toscane. Florence, Siena, Pisa: drie steden die absoluut niet te missen zijn als je op vakantie gaat naar Toscane. Ook zeker een bezoek waard is Grotta del Vento. Ontsnap hier aan de hitte en volg verschillende routes door de grot. Voor de avonturiers is er ook een klimroute die je kunt doen. Een mooie camping in Toscane is La Capanne.

Lombardije

Autovakanties - Lombardije
In Lombardije vind je Milaan: de fashionstad van Italië, maar ook de vele meren. Denk aan het Gardameer, het Comomeer en het Lago Maggiore. Aan het Idromeer ligt de camping Azur Rio Vantone, waar je heerlijk kunt kamperen.

Lazio

Autovakanties - LazioLazio is het bekendst vanwege de hoofdstad Rome, welke prachtig is, maar heel Lazio is een van de mooiste regio’s van het land. Zo vind je hier de Apennijnen met ongelooflijk mooie wandelroutes en Parco Valle del Treja; een typisch Etruskisch landschap met kloven en kliffen. Een mooie camping om als uitvalsbasis te gebruiken is Camping Village Fabulous.

Bekijk hier het volledige aanbod van campings in Italie >>