Deze 4-sterrencampings aan de Costa Brava Bewijzen Dat Kamperen Super Luxe Kan Zijn

Redactie - 1 juli 2016

Deze 4-sterrencampings aan de Costa Brava Bewijzen Dat Kamperen Super Luxe Kan Zijn

Redactie - 1 juli 2016

1. Las Palmeras **** – 8.8

Deze camping aan de Costa Brava is een camping met 308 percelen, verschillende studio’s, cabanas, bungalows en stacaravans. Vlakbij vind je het natuurpark Aiguamolls de l’Empordà. De sfeer op de camping is gemoedelijk en het is een echte familiecamping. Aan comfort zal het je op deze viersterrencamping zeker niet ontbreken!

Las Palmeras

De standplaatsen zijn ruim opgezet en hebben een oppervlakte van tussen de negertig en honderdtwintig vierkante meter. Het is natuurlijk lekker zonnig aan de Costa Brava en daarom heeft Camping Las Palmeras haar standplaatsen voorzien van schaduwplekken. De palmbomen die voor deze schaduwplekken zorgen geven de camping ook nog eens een leuke uitstraling! Alle plaatsen zijn voorzien van elektriciteitskasten (220V, 10A) en sommige hebben een wateraansluiting en -afvoer.

Op de camping vind je verder verschillende faciliteiten die je vakantie helemaal top maken! Er zijn verschillende zwembaden, een restaurant, een supermarkt, een sportclub, meerdere speeltuinen, animatie en muziek en een wasserij. Alle faciliteiten zijn toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Tot slot nog de verschillende voorzieningen die de camping als extra’s te bieden heeft. Wat dacht je van medische zorg, wifi, fietsverhuur, excursies, verhuur van koelkasten, massages, geldautomaten en kluisjes. Na dit alles te hebben opgenoemd kan ik me in ieder geval niet meer voorstellen dat het je hier ook maar aan iets zal ontbreken! Reden ook dat jullie deze camping een 8.8 hebben gegeven op Zoover.nl!

Las Palmeras plattegrond

Mocht je nieuwsgierig geworden zijn naar deze camping, dan kun je via deze link een virtuele tour door de camping maken. Zo zie je direct wat je kunt verwachten en hoe het er nou daadwerkelijk uitziet! Om het goed af te sluiten nog het laatste pluspunt aan deze camping: het strand ligt op tien minuten lopen.

 

2. El Globo Rojo **** – 8.8

Camping El Globo Rojo grenst direct aan het strand van Canet de Mar welke in het verlengde ligt van de Costa Brava. Ondanks dat deze camping officieel nét buiten de Costa Brava valt, wil ik je El Globo Rojo niet onthouden! De omgeving van Canet de Mar is toeristisch, maar staat daarnaast ook bekend om de cultuur, prachtige zandstranden, kristalhelder water én de heerlijke aardbeien uit het gebied. Doordat deze camping wat zuidelijker ligt is Barcelona ineens een stuk dichterbij en rijd je hier in vijftig minuten naartoe.

El Globo RojoFoto: globo-rojo.com

Op de camping kun je kiezen voor een staanplaats, bungalow, vakantiehuisje of stacaravan. Daarnaast is het ook mogelijk ter plekke een caravan te huren voor wie wel écht wilt kamperen, maar zelf geen caravan heeft. Qua staanplaatsen kun je kiezen tussen een basic of een plus. De basicplaatsen zijn tussen de dertig en veertig vierkante meter groot en de plusplaatsen zijn twee keer deze formaten. Ook wanneer je een vakantiehuisje of stacaravan wilt huren kun je kiezen uit twee typen. De bungalows zijn allemaal even luxe en comfortabel.

El Globo Rojo biedt net als Las Palmeras de basisfaciliteiten zoals een heerlijk zwembad, sportfaciliteiten en speeltuinen. Bijzonder aan El Globo Rojo is dat er echt wordt samengegaan met de natuur. Je zult verspreid over de camping vele tuinen tegenkomen die netjes worden onderhouden. Heerlijk voor die avondwandeling!

El Globo Rojo
Foto: globo-rojo.com

Op Zoover.nl worden vooral de gastvrijheid en netheid van de camping goed gewaardeerd. Daarnaast vinden de reviewers het ook erg fijn dat deze camping op een toplocatie ligt, maar wel kleinschalig is gebleven. Prima plek om de rust te vinden en te genieten van de zomer.

 

3. Aquarius **** – 8.7

In tegenstelling tot El Globo Rojo vind je Camping Aquarius meer in het noorden. Om precies te zijn ligt de camping in Sant Pere Pescador in de baai van Rosas. Aquarius grenst direct aan een uitgestrekt zandstrand en ligt midden in een beschermd natuurgebied. Het zal je dan ook net verbazen dat de omgeving van de camping het ontdekken waard is. Zo vind je hier vele wijnkelders, middeleeuwse bergdorpen en de olijfolie uit het gebied wordt over de hele wereld gewaardeerd.

AquariusFoto: aquarius.es

Qua accommodatiekeuze heb je op de camping van Aquarius genoeg te kiezen! Je kunt natuurlijk gewoon je eigen caravan of tent meenemen, maar je kunt alles ook gewoon ter plekke huren. Daarnaast kun je slapen in stacaravans, een vissershut of luxe vakantiewoning. Wanneer je besluit tot het ‘ouderwets’ kamperen heb je keuze uit maar liefst drie verschillende percelen, plus nog extra opties als water en afvoer.

Bijzonder aan deze camping is de professionele surfschool die je er kunt vinden. Direct op het strand bij de camping kun jij leren de golven te temmen! Verder is er nog een massagecenter, grote supermarkt en een groot restaurant. Enige nadeel aan deze camping kan zijn dat de camping niet over een zwembad beschikt, maar dat maakt het aangrenzende strand weer goed.

Aquarius
Foto: aquarius.es

Uit de reviews op Zoover.nl blijkt dat het hoge cijfer voor deze camping onder andere te maken heeft met het continue schoonmaken van het sanitair. Het is hier dus netjes! Verder worden het restaurant, de supermarkt en de gastvrijheid van het personeel geprezen.

 

4. Les Medes **** – 8.7

In de buurt van L’Estartit ligt Camping Les Medes. Ook deze camping heeft viersterren en is gelegen aan de mooie kust van de Costa Brava. Bijzonder is dat Les Medes tegenover het natuurreservaat van de Medes-eilanden ligt. Dit zijn zeven eilanden welke één van de meest belangrijke zeeflora- en faunareservaten bevatten. Het is een prachtige plek om te duiken of om met een boot met een glazenbodem te varen.

Medes eilanden Medes-eilanden

Op de camping kun je naast kamperen ook kiezen uit verschillende bungalows voor twee of vier personen. In tegenstelling tot vele keuzes op andere campings zijn hier alle plaatsen gelijk. Het enige verschil is de oppervlakte van de plek, maar qua voorzieningen zijn ze gelijk. Zo heeft iedere plek elektriciteit, een waterkraan en de mogelijkheid tot waterafvoer. Door de bomen die rondom de plekken staan is er in de zomer voldoende schaduw. Mocht er regen vallen: alle plaatsen van Les Medes hebben een regenafvoer.

Les Medes ligt achthonderd meter van het strand en beschikt zelf nog over een binnenbad (buiten het hoogseizoen), een buitenbad voor kinderen en een buitenbad voor volwassenen. De echte waterrat komt hier dus zeker aan zijn trekken! Extra voorzieningen op Les Medes zijn nog een autowasplaats, kinderanimatie, badruimtes voor lichamelijk gehandicapten, fietsverhuur en zonnebanken.

Les MedesFoto: campinglesmedes.com

Tussen de verschillende reviews op Zoover.nl las ik een handige tip die ik jullie niet wil onthouden: wanneer je naar het stadje L’Estartit wilt stopt er net buiten de camping een treintje waarmee je naar het stadje kunt! Verder zijn jullie erg te spreken over de kindvriendelijkheid van de camping en het zwembad.

 

5. Emporda **** – 8.5

In de buurt van Camping Les Medes vind je Camping Emporda. Deze camping ligt dus ook in de buurt van het strand van L’Esartit en tegenover de Medes-eilanden. Emporda is vooral gericht op kinderen en trots op het certificaat Familie Toerisme dat ze samen met L’Estartit hebben gekregen. Voor de wandelaar is het gebied rondom Emporda een paradijs. Je loopt binnen no time in de bergen van Montgri waar verschillende wandelroutes uitgestippeld zijn.

EmpordaFoto: campingemporda.com