Home > Dagje uit, Nederland > Top 10 Attractieparken Nederland 2011

Top 10 Attractieparken Nederland 2011

Zoover zet de beste Nederlandse attractieparken op een rij. Deze top 10 is gebaseerd op de best beoordeelde parken door bezoekers op Zoover. Zoovers Week van het Leukste Dagje Uit was het startsein, tijdens deze week zijn er een hoop nieuwe beoordelingen op Zoover geplaatst. Speelstad Oranje staat op één en sleept de Zoover Award voor Beste Attractiepark 2011 binnen.

1. Speelstad Oranje : 9,2
Speelstad Oranje is een overdekt speelparadijs in het Drentse plaatsje Oranje. Het is de ideale locatie om ook met slecht weer te genieten van een dagje uit met de hele familie of lekker weg met het gezin.
2. Drouwenerzand : 8,9
Bij Drouwenerzand hoeft niemand zich te vervelen. In dit kleinschalige pretpark kunnen de kinderen zich de hele dag vermaken. Het bijzondere van dit park is dat naast alle attracties ook het eten en drinken bij de entreeprijs zijn inbegrepen. 

3. Toverland : 8,8
In pretpark Toverland beleef je de magische wereld van tovenaars en heksen. Het park is grotendeels overdekt wat Toverland de ideale pretpark maakt voor een bezoek, zelfs met slecht weer. Dit jaar viert Toverland haar 10-jarig jubileum. Op 3 en 4 juni zal dit gevierd worden onder de naam ‘Magic Moments’. 

4. Sprookjeswonderland : 8,5
Niet alleen in Toverland beleef je een magisch gevoel, ook in Sprookjeswonderland zal de magie overheersen. Ga bijvoorbeeld naar het Sprookjesbos met het kabouterdorp, het Kasteel waar dagelijks de sprookjesmusical te bewonderen is, of het nieuwe Tijdhuis met doorlopende show. 

5. BillyBird : 8,4
Weer of geen weer, Bij BillyBird Park Hemelrijk zit je altijd goed, dankzij de combinatie van binnen- en buitenattracties. Het park is zeer geschikt voor een dagje uit met het hele gezin en is vooral gericht op jongere kinderen. Vooral met warm weer kunnen kinderen genieten in het grote strandbad en op de twee binnenspeeltuinen: Zeeroversland en de Kinderkermis. 

6. Efteling : 8,2
De Efteling is het grootste themapark van de Benelux. Het Sprookjesbos, met de reus Langnek zal bij veel mensen een herinnering achterlaten. Het is een uniek park door de bijzondere sfeer, gebaseerd op de ontwerpen van Anton Pieck. 

7. Madurodam : 8,1
Altijd al eens Nederland in één oogopslag willen zien? Dat kan in Madurodam. Alles waar Nederland beroemd om is, is op schaal van 1:25 tot het kleinste detail nagebouwd. Alles is te zien van de  Amsterdamse grachtenpanden tot het Binnenhof in Den Haag. 

8. Avonturenpark Hellendoorn : 7,9
Avonturenpark Hellendoorn is geschikt voor kinderen die op zoek zijn naar avontuur. Je zult avonturen beleven die je nergens anders kunt beleven! Zoals waterpret in de langste wildwaterbaan van Nederland. Waarbij je door de duistere riolen eindigt bij de Rioolrat die je meeneemt naar een super spannende achtbaanrit in het donker.
 

 

 

9. Attractiepark Slagharen : 7,9
Slagharen neemt je mee naar het wilde westen. Beleef het avontuur in meer dan 40 spannende attracties. Ga over de kop in de Flying Clouf of zoek de hoogte op in Big Wheel. In de vakanties, weekenden en feestdagen zullen er spannende theatershows plaatsvinden.
10. Walibi : 7,3
Walibi is geschikt voor de echte durfhals. Hier is alles steiler, hoger en sneller. Het pretpark is erg populair en trekt veel bezoekers. Er zijn meer dan 40 attracties en shows te bewonderen zoals spectaculaire achtbanen, waterattracties, een reuzenrad en theaters met diverse shows.

Deze top 10 is gebaseerd op beoordelingen geplaatst tot 26-04-2011

4 reacties op Top 10 Attractieparken Nederland 2011

Reageer
 1. Anoniem zegt:

  Ik vind de top 10 niet geheel representatief.
  Speelstad Oranje komt op een eerste plaats te staan met 19 beoordelingen met een gemiddelde van 9.2.
  Toverland daar in tegen komt op een derde plaats te staan met 71 beoordelingen met een gemiddelde van een 8.8.
  Kan men dit met elkaar vergelijken?

 2. Fam. Meinema zegt:

  Zondag 24 juli geweest. Zeker geen Zoover Award voor speelstad Oranje. Plezier wordt je ontnomen door a-sociale landgenoten. Directie zou hier op toe moeten zien dat een paar mensen een hele reeks stoelen reserveren zonder dat die daadwerkelijk gebruikt worden. Men gaat zitten lezen en houdt stoelen vast voor gezinsleden die af en toe even iets moeten halen. Zo kun je 20 stoelen tegenkomen terwijl er maar 3 bezet zijn. Er was geen stoel te vinden om tussen de middag even te rusten. Volgens de schaarse stoelenzitters was alles bezet! Wij zijn wat slechter ter been, waren er met ons kleinkind maar zijn door de ergernis van het niet kunnen zitten eerder vertrokken!

 3. walibi fan zegt:

  walibi moet de zoover award hebben en niet speelstad oranje

 4. Michelle zegt:

  Leuk om zo’n lijst te lezen, wel valt het me op dat de meeste genoemde attractie parken echt voor kleine kinderen is. Ik ga nog graag met mijn vriend een dagje weg (bijv. naar Walibi) en combineer dat met een hotelovernachting daar in de buurt, maar ik zou toch niet zo snel samen naar Toverland gaan, haha!

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *